A szex téma nagyon sokáig tabu volt a fiamnál. Ezt határozottan jelezte is. Mi pedig tiszteletben tartottuk. Soha nem voltunk egymás előtt szégyenlősek, de tíz éves kora után az lett. Gondoltam, valami kezdődik. Ezt is tiszteletben tartottuk. Majd hetedikben lett egy olyan lány osztálytárs, aki úgy nézett ki, hogy amikor először megláttam, azt hittem, hogy valamelyik szexi nagytesó. De nem az volt, ő is velük egyidős osztálytárs volt. Annyit tudtam, hogy folyamatosan írogat a fiamnak és chatelnek, meg haverok is lettek. Vannak azok a lányok, akik a fiúkkal sokkal könnyebben kijönnek, mint a többi lánnyal. Ő is ilyen volt. A fiúk bírták, de nem tudták hová tenni. Gabi is így volt ezzel. Én azt hiszem, hogy tényleg jó fej volt az a lány és sokkal könnyebb volt nekik kapcsolódni, mint egyébként. Nálam egyre inkább csilingelt, hogy meg kell beszélni a szex témát is! De hogyan, ha az tabu?!

Azért valamit jól csináltunk kiskorában, mert ezt is a fiam oldotta meg. Úgy látszik, hogy az autóban, miközben én a vezetésre figyelek, sokkal könnyebb neki beszélgetni a kényes témákról. Akkor a tehetséggondozása miatt épp egyéni tanrendben tanult és havi egy hetet volt iskolában Tihany mellett.  Ilyenkor mi kettesben tölthettünk mindig egy hetet egy gyönyörű tihanyi apartmanban. Aznap reggel épp oda indultunk, ami tőlünk két órás út. Eleinte, csak a reggeli csöndben haladtunk, mert elég korán volt még. Aztán csak annyit kért, hogy én csak nézzek előre, mert szeretne velem valami cikit megbeszélni. Tudtam, hogy itt az idő.

De mi az, amit mindenképpen meg kell ilyenkor beszélni? Azon, hogy hogyan lesz a gyerek, már túl vagyunk, mert a „Fiúnak lenni csúcs” könyvben erről is volt szó, akkor jól átbeszéltük. Az óvszer témát tartottam a legfontosabbnak. Hiszen bármit rendbe lehet hozni, de ha gyerek lesz, vagy nemibetegség, az már gubancos téma. Ezt jártuk körbe. Igazándiból az volt a legfőbb téma, hogyan juthat hozzá. Mi abban maradtunk, hogy a Tesco-ban lehet önkiszolgáló pénztárnál fizetni és ott vehet úgy, hogy nem kell a pénztárszalagon végigvinni és a pénztáros szemébe nézni, amikor kifizeti. Vagy vehetek én is. De ezt nem akarta. Beszéltünk a minőségről és arról, hogy vegyen mindenképpen többet és próbálja ki előre. Azóta nem tudok többet erről a témáról, hol tart épp, de bízok benne, mert látom, hogy amikor odajut, akkor kérdez.

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük