Két éve még a taposómalomban űzött anyaként tepertem és számolgattam, hogy hány nap szabadságom marad a nyárra úgy, hogy a karácsony se csak a munkámról szóljon. A nyári szabadságot még úgy is be kellett osztanom, hogy a nagytakarítást is bele kellett számolnom, mert legalább egyszer az évben legyen úgy teljesen megszeretgetve, tisztítva az otthonunk minden szeglete.

Először a nagytakarításokat hagytam el és cseréltem le arra, hogy a fiammal lehessek minél többet és a párommal. Majd a munkámat is elhagytam, szépen sorban a szabadságszámolós szűkölős érzésekkel együtt. A munkatársakkal megmaradtak a havi közös ebédek és jó beszélgetések no meg persze a finom kávék, de semmi a taposómalomból.

Diploma és komolyabb irodai pozíciók ide, vagy oda, most laptop lifestyle életmódba kezdtem egy éve. Nagyon szeretem. Komfortzónán túli, de rájöttem, hogy a vállalkozói világban teljesen máshogy működik az üzletkötés. Néha egy-egy női elvonuláson ismerkedsz meg olyanokkal, akik a további üzletet jelenthetik. Persze nem árt az sem, ha több lábon állsz és van passzív jövedelmed is…. Én nagyon élvezem és azt érzem, hogy az én utam, bár tényleg nehezen hoztam meg a döntést.

Tinédzser fiam ezt az életformámat eleinte azzal nyugtázta, hogy minden nap én főzöm az ebédet és le is tudok mellé ülni az asztalhoz ebédelni. Aztán rájött, hogy milyen frankó az, hogy felugrunk Pestre, vagy ide-oda közösen, mert van időm és legfőképpen kedvem is. Akkor nőttem igazán nagyot a szemében, amikor az üzleti partnerek révén az Everness fesztiválra és a Jade Spirit fesztiválra is kaptam tiszteletjegyet és partiarc lettem a munkámból kifolyólag. Masnis, szép gumicsizmában és csillámos hátizsákkal a hátamon. Koncerteken táncolva és énekelve….

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük